2013.09.20. Nyílt levél Szász Károlynak

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet Elnöke

Dr. Szász Károly részére

Dr. Szász Károly Úr !

Emlékeztetni szeretnénk Önt, hogy a pénzügyi felügyeletet három szervezet (Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet; Állami Biztosítás Felügyelet; Állami Pénztár Felügyelet) jogutódaként hozták létre, alapító okirata elfogadásának a dátuma ma már érthető okból a 2000-es évben éppen „bolondok” napjára esett.

A Felügyelet a jogalkotó „eredeti” szándéka szerint egy országos hatáskörű, költségvetési szervként működő közigazgatási szervezet létrehozása volt. Mi tudjuk, hogy a kezdeti nemes célokat, egy magasabb rendű érdek és érdekcsoport sikeresen manipulálta.

A gittegyletként működő szervezet első és utolsó elnöke is Ön volt Szász Károly polgártárs, ezért tájékoztatjuk Önt, hogy elkötelezett vállalásunk Önnek és hivatalának a büntetőjogi felelősségre vonása, elszámoltatása !

Az Ön tevékenysége közvetve és közvetlenül is hozzájárult a magyar lakosság jelentős részének a kifosztásához és lehetetlenüléséhez, véleményünk szerint a hazai súlyos gazdasági válság elmélyülése is összefügg a felügyeleti tevékenységgel, hiszen az óriási devizahiteles ügyfélcsoport kialakulása önmagában rendszerkockázati tényező, melynek megakadályozása és észlelése felügyeleti hatáskör volt.

Reméljük a hamarosan meginduló büntetőjogi - és felelősségre vonási eljárások során, Önnek és a bankár barátainak a Magyarországi tatárjárása méltó büntetéssel fog véget érni.

Tisztelettel: BANKCSAPDA EGYESÜLET

Bp. 2013 szeptember 20