2016.06.06. Az MNB tevékenységéért a Magyar Országgyűlés tagjait súlyos, elévülhetetlen felelősség teheli !

A hitellel rendelkező magyar családok közvetlen, míg a lakosság jelentős részének közvetett kifosztása, lehetetlenítése a devizahitelezésen keresztül a Magyar Állam, a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezető tisztségviselői által megtűrt, illetve támogatottan történt !

A forint árfolyam alakításának, azaz a forint elleni spekulációnak az előzménye az intervenciós sáv eltörlése (2008. február 26. Magyar Állam és a Monetáris Tanács egyetértésében), valamint az Európai Közösség (EU) és az IMF által (2008. november), Magyarország számára biztosított 20 milliárd euró forrás..

Az a tény, hogy a forint spekulációs támadások célpontjává válhat az intervenciós sáv eltörlése után, Simor András jegybankelnök és Veres János pénzügyminiszter számára egyértelmű volt.

A Magyar Nemzeti Bank számára feladat az árstabilitás, a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitásának biztosítása és ma már a pénzügyi szereplők felügyelete is (2013. október 1.-től).

A Magyar Nemzeti Bank egyedi válságkezeléssel összefüggő tevékenységét Simor András jegybankelnök "szolgálati titoknak" minősítette.

A jegybank szerepét, feladatait, céljait tekintve nem nyereségorientált intézmény, amin nem változtat az a tény, hogy a jegybanki devizabefektetések és devizapozíciók felvétele során olyan helyzet került kialakításra, hogy a Magyar Nemzeti Bank számára a forintgyengülés árfolyam típusú nyereséget, míg a forint erősödése veszteséget tudott eredményezni. A jegybanki deviza érdekeltségek miatt a forint árfolyamváltozása, azaz gyengülése "1000, azaz ezer milliárdos" a mérlegadatokban tetten érhető NYERESÉGET állított elő !

A devizapiaci manipuláció (2008 - 2012) miatti felügyeleti eljárás megindítása iránti követelésünket, feltehetően az "érintettsége okán" a Magyar Nemzeti Bank megtagadja !

Az MNB teljes tevékenységéért a Magyar Országgyűlés tagjait súlyos, elévülhetetlen felelősség teheli!

A Bankcsapda Egyesület és annak vezetősége nem meglepő módon, akkor vált különböző típusú támadások és kritikák célpontjává, amikor a kereskedelmi bankok nyilvánvaló felelőssége mellett a Magyar Állam és az állami vezetők büntetőjogi és kártérítési felelősségére kívánta felhívni a figyelmet !

A fogalomtalan, vitaképtelen, súlyosan ismeret hiányos "új" személyek akik a devizahitelesekre az eddigi tevékenységük alapján, mint megélhetési forrásra tekintettek és tekintenek továbbra is, azok legalább olyan aljas, ha nem aljasabb emberek, mint a devizahitelezésért elsődlegesen felelős magát kormánypártinak vagy demokratikus ellenzéknek nevező - folyamatos hatalmi viszálykodástól hangos - korábbi és alakulóban lévő leendő formációk tagjai!

Grell Antal

B.É.CS.

ui_"ha Petőfi élne, a jegybank már égne!"