2014.01.12.Nyílt levél Polt Péter Legfőbb Ügyésznek!

Kedves Péter!

Igazság szerint azt sem tudom, hol kezdjem. Ha azt írom, hogy csalódást okoztál, akkor nagyon enyhén fogalmaztam.

Tudod az elmúlt négy évet a nem cselekvésed miatt az alaptörvényben, törvényben megfogalmazott jogköreidnek vizsgálatával töltöttem. Azt kell megállapítanom nem sikerült felnőnöd ehhez a feladathoz.

Én azt gondoltam 1989-ben kikötötték a "piros telefonokat", de a tények nem ezt igazolják. Hazánkban rajtad kívül Én vagyok az egyik, aki kapcsolatban áll Magyarországon tevékenykedő nyomozóhatóságok mindegyikével, pedig hidd el évekkel korábban erre soha nem gondoltam volna.

Hogy miért is vélelmezem, állításaim visszaigazoltnak tekinthetők? Hát végigtekintek az asztalomon felhalmozott fővárosi, megyei ügyészségi, rendőrségi, bírósági NNI ,NAV határozatokon és azonnal megállapítható, nem szabad nekik devizahitel-ügylettel foglalkozniuk. Tevékenységednek köszönhetően bolondot csináltattál, ügyészekből és bírákból, hiszen elrendelt nyomozásaikat, később saját maguknak keltett elutasítaniuk, de úgy, hogy meg kellett cáfolniuk önmagukat.

Amit az elmúlt években csináltál, az azon túl, hogy méltatlanná váltál eme nemes hivatás betöltésére, sikerült lejáratnod, hiteltelenné, a magyar igazságszolgáltatást bizalmi válságba sodornod. Nem is értelek igazán, hiszen Te, mint az igazságszolgáltatás "bástyájának" nem jutott eszedbe eddig a Büntetőtörvénykönny szerinti büntetőeljárások megindítása. Most ez nagyon komolyan kérdezem: felmentésed van büntetőjog-alkamázasból?

Ennek a tudatlanságodnak a kiküszöbölésére, kaptál tőlem egy olyan anyagot, mely jogilag és szakmailag is megkérdőjelezhetetlen, mégsem csináltál semmit. Tudom, hogy a lojalitás fontos dolog, de akkor minek vállaltad ezt a pozíciót? Levelezgetsz a Kúriával, ahelyett, hogy megindítanád, az immáron idestova közel egy éve a fiókodban porosodó irathalmaz alapján az eljárásokat Sanyiék ellen.

Mindketten tudjuk, hogy ez a pénzintézet Sanyi vezetésével, mit követett el. Azt gondoltam, amikor meghallottam, hogy Sanyi nálad járt, végre megszólalt a lelkiismereted. Akkor még nem voltam tisztában azzal, hogy ezt a találkozót "munkaidőn" túl, cinkostárs, a remélt szerelmi légyott kivitelezésében zajlott. Nem is lepleződtetek volna le, ha Sándor a lépcsőkön való küzdelmében nem hörög, zakatol, mint egy gőzmozdony.

Bár nagyon elgondolkodtatott, amikor értesültem róla, hogy Te is vég-törlesztettél, hiszen, ha csak az emberi irigységből indulok ki, mely azért mondjuk ki őszintén az emberi gyarlóság egyik legerőteljesebb kényszere, már nem vagyok biztos elfogultságmentes döntéseiddel kapcsolatban. Na és ez az a pont, amikor a neked tulajdonított és a Kúriának megküldött "szakmai" véleményed megkérdőjeleződik.

Miszerint, ha nincs semmi probléma a devizában való nyílvártanhatósággal, ügylettel, (mely fogalmat nagyon szerettek keverni a devizahitel elnevezéssel,) miért vég-törlesztettél Péter? Természetesen ezt a kérdést fel lehet tenni a parlamenti képviselők nagy többségének is.

Ezért is tarom ( több ezer áldozat és milliók sortalansága nem lenne a tét) viccesnek, hogy a politikai közélet egyes szereplói a Kúriát szólongatja fel, miközben Te nem csinálsz semmit.

Péter azzal is tisztában vagy (csak remélni tudom), hogy bármilyen lépésed, mely az eljárások megindításán kívül történne, megkésett.

Két lehetőség közül választhatsz! Vagy lemondasz, elismered nincs ma Magyarországon olyan hatóság, mely vizsgálhatná a devizatőke-nyilvántartásokat ezért képtelen vagy kezelni a helyzetet, vagy elrendeled az okiratokban foglaltak szerint a hatósági eljárásokat.

Válaszod helyett, a hatósági eljárások megindításának bejelentésére tett nyilatkozatodra várok/várunk!


Grell Antal
B.É:CS.