2015.01.08.Képviseleti demokrácia, avagy a szemfényvesztők szövetsége!

Nem is tudom, hol kezdjem, hiszen mára ki lehet jelenteni, hogy a bérből és fizetésből való megélhetés csak illúzió.  Mint, ahogy az is, mely szerint a parlamentben azért vannak "megválasztott" képviselők, hogy a lakosság érdekeit azaz Magyarország, a magyar emberek érdekeit védjék, lehetőségeikhez mérten mindent elkövessenek az életszínvonal emelkedése érdekében.

 

E-helyett mi történik? Tisztelt honfitársaim soha nem képviseltek magukon kívül semmit. Tették mindezt pusztán azért, mert büntetőjogi felelősségüket soha nem akarták és nem akarják vállalni, a mindenkori ellenzék pedig inkább zsarolásra kívánja felhasználni a birtokukba került információkat.

 

Miközben jól elvannak egymás zsarolásával, addig a lakosság szenved sorsára hagyva. Bár azért a milliárdokat elsikkasztó politika, azért a pénzügyi stabilitást megőrizve, óvva évről évre újabb sarcokat vett ki, hogy mint indokol szokták elkerüljék az államcsődöt. 
 

ezzel talán önmagában nem is lenne semmi gond, csak egy "aprócska" probléma van ezzel az "önzetlen" aggódással. 2004-óta a tolvajok és uzsorások fellegvárává vált Magyarország. Válhatott hiszen a puszta nyereségvágy mindig legyőzte a józan észt, amikor pedig már a tönk szélére sodorták az ország pénzügyi stabilitását, mindig volt valaki, aki történelmet, legendát, igazságot, "csinálni" beszédet mondani kívánt.

 

Vak vagy éppen illúziókat dédelget az aki abban reménykedik, hogy ha nem válik be az egyik fél, majd a másik, segít, megoldja, elkergeti, felelősségre vonja. Marhaság!

 

A devizában való nyilvántarthatóság, azaz a befektetési pénzügyi termék, melyet becsomagolva, rejtve, burkoltan (csak, hogy senki meg ne tudja) kölcsönszerződéseknek álcázva vezették be a magyar pénzpiacokra. Csak és kimondottan az államcsőd  és a gátlástalan tolvaj Magyar Állam képviseletének büntetőjogi felelősségének elkerülése érdekében.

 

Soka örültek a szakértői kormányzatnak, Bajnai és Oszkó, Simor "ország-talpra állító" propagandájában, pedig semmi újat nem találtak ki csak pusztán "akadály mentesítették" a  nyilvántarthatóságot, megtiltották a kockázatkezelést, de a kezelési és kamatemelési költségekre vonatkozó részt érintetlenül hagyták. Miután 2010-ben "elbuktak" Oszkó Péter az OTP  A Treasury számos pénzpiaci és derivatív termékeket kínáló az árfolyam- és kamatkockázat csökkentését szakosodott csoportjánál kapott állást.

 

Simor miután elvégezte az "ingyen ebéd hadműveletet" megkapta jutalmát és békével távozhatott.

 

Az ország lakossága azt gondolta,  na végre eltakarodtak azok, akik kitervelték, előkészítették, végrehajtották, majd akadály mentesítették a (köznyelven devizahitelezést) és jönnek a "megmentők, azaz a messiások. (kormányváltás kétharmaddal)

 

Na nekik kellett a legnagyobbat csalódniuk, hiszen ehhez szükséges lett volna bejelenteni Magyarországon 2010.ben az államcsődöt. De legkésőbb 2011.ben, amikor a pénzügyi stabilitás egyik oszlopát, azaz a nagy tőkével és pénzügyi tartalékokkal rendelkezőket a végtörlesztéssel "kivonták" a jól "megkomponált" állami fedezettel történő uzsora alól.  Magára hagyva a lakosság azon rétegét, akik, ha megfeszülnek sem tudják teljesíteni a kiesett bevételi forrásokat.

 

Miközben írom ezeket a sorokat forog a gyomrom, mély undorral gondolok minden egyes "parlamentaristára" !

 

Ki látott molinókat kifeszítő, lufikat eregető, transzparensekkel tiltakozó parlamenti képviselőknek nevezett szövethalmazokat a forintosítás megszavazásánál?

 

Én nem láttam. A tiszteletre méltóságot nyomokban sem tartalmazók tették mindezt (ki gondolná) az államcsőd elkerülése és a pénzügyi stabilitás megőrzése érdekében.

 

Csak egy probléma, azaz egy porszem került a gépezetbe, mely egyre nagyobb sziklává, lassan, de biztosan elkerülhetetlen heggyé tornyosul a szerencsétlenjei útjába. Ez pedig a nyilvántartások sikkaszthatóságán, a pénzügyi termék azaz a valós beazonosításán túl (forint elleni befektetési szerződések) a biztosítási pénzek ellopásának ténye, azaz a biztosítási csalás.

 

Saját berkeinken belül elneveztük „Al” Capone "szindrómának", hiszen a felemlegetett személyt sem a gyilkosságokért, hanem adócsalásért tudták csak elítélni, mert nem volt elegendő bizonyíték.Én jól tudom, hogy fogy a türelem és egyre feszültebb a helyzet, nem csak a hazai, hanem a nemzetközi is, de nem lehet a fejjel a falnak csapódni, hiszen nem gondolja senki, hogy van a Parlamentben egy párt is aki ne tudná és ezért ne fedezné a történteket. Példának okáért Schiffer 5%-os András annyira átlátható akar folyton lenni, de édesapjától nem értem miért nem követeli, aki az OTP-faktoring "oszlopos tagja", hogy ki és mennyit lopott el az amerikai biztosító által kifizetett biztosítási pénzekből?

 

Vagy éppen Csányi Uzsorás Kitiltott, Tolvaj Sándort senki nem meri megkérdezni, ugyan Sándor a fehérben játszó OTP Faktoring vagy a feketemezes AIG Europe Limited egylete mérkőzésén kedd este a Vasas pályán kinek "dukáltál"?

 

Kedves sorstársaim, értem, tudom és bőrömön nagyon is megélem azt az ellehetetlenült és jogfosztott állapotot, élethelyzetet amibe belekényszerítettek minket, de azt is látom, hogy nincs tovább. Nem tudják tartani állásaikat, nem tudják szőnyeg alá söpörni a biztosítási csalást.

 

Egy dolog miatt lehet hózni az időt, ez pedig nem más, mint az, hogy 5.000-10.000-15.000 ember miatt nem fogják bevallani az államcsődöt!

 

Tehát nagyban befolyásol(hathatja)ja(az elkövetkezendő időkben megszületendő döntéseket  alakosság aktivizálódása vagy éppen hallgatása. Nem utolsó mindenki tevékenységének körét szűkíteni vagy korlátozni fogja.

 

A jogállamot felszámolták, megsemmisítették, a Kúria ezért elkövetet mindent. Azt kell mondanom sikeresen, hiszen nem véletlenül "mozdult rá" Amerika Magyarországra. Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja mindenki a "félbolondok" szereplési vágyából és nem tényekről elkövetett nyilatkozatait a kitiltás ügyében, mert a valós ok az Amerika pénzügyi sérelme!

 

Néhány kérdéssel (még, ha furcsának is tűnik) megindokolom álláspontomat:

- kik a kitiltott korábbi kormányzati tisztségviselők?

- kik a kitiltott, mostani kormányzathoz közel álló "üzletemberek" (bankárok)?

- kik a kitiltott további (korábban hat) mára tízen akárhány személy?

Nem utolsó  sorban vannak-e a kitiltottak listáján, ügyészek, bírák (Kúria, Alkotmány) bankárok?

Na ezek azok a kérdések, melyekre, ha választ kapnánk, akkor beazonosítható lenne, hogy amerikai kitiltás hátterében a pénzügyi sérelme áll. Ezzel viszont zsarolhatóvá vált a Magyar Állam és nem vagyok arról meggyőződve, hogy csak és kimondottan a jogi megoldásokban gondolkodik Amerika!

 

Ismételten ki kell jelenteni, hogy, ha és amennyiben nem indulnak meg büntetőeljárások az elkövetők ellen, borítékolható az újabb IMF vagy más mentőcsomag és a Magyar Állam különböző megszorító intézkedései. Mindezt ismételten tenni fogják a pénzügyi stabilitás érdekében!

A jogállamot nem lehet aládúcolni, ha "beszakad"!

 

Grell Antal

B.É.CS.